در این مطلب قصد داریم به معرفی برخی جاهای کمتر دیده و شناخته شده در کشورمان ایران بپردازیم، از غار سهولان در آذربایجان غربی تا کویر زیبای مرنجاب در استان اصفهان با ما همراه باشید؛
غار سهولان
غار سهولان دومین غار آبی بزرگ در ایران است و در حدود ۴۳ کیلومتری شمال شرقی مهاباد در محور مهاباد- بوکان در نزدیکی روستای سهولان قرار دارد. غار آبی سهولان یکی از مهمترین و کمنظیرترین غارهاى طبیعی کشور و از شگفتانگیزترین جلوههاى طبیعت زیبای استان آذربایجان غربی به شمار میرود. ارتفاع دریاچه داخل غار از سطح دریا ۱۷۵۰ متر است. آب هم خیلی زلال است میشود داخلش را خیلی خوب دید.
معنی کلمه سهولان به زبان کردی یخبندان است.
دره نی گاه
یکی از جاهای دیدنی و بکر ایران است که از حدود ۶ کیلومتری دریاچه گهر شروع و به روستای ” تی” میرسد. قشنگی دره به شکل صخرهها و رودخانهایست که از وسطش میگذرد. رودخانه سفیدآب حدود ۵۰۰ متر در این دره جریان دارد و آبشارهای مختلف در گوشه و کنار و دشت وسیعی که پیش چشممان قرار دارد، ما را به کل از زمان و مکان فارغ میکند.
دره نیگاه تقریبا بیست کیلومتر طول دارد.
برای دسترسی به دره نیگاه به دورود لرستان که رسیدید از میدان امام رضا که میدان اصلی شهر است به سمت روستای امام زاده پیرعبدالله بروید و از آنجا به سمت روستای تی ادامه مسیر بدهید. روستای تی ابتدای دره نی گاه است.
دشت شیمبار
این دشت یکی از زیباترین مناطق طبیعی و تفریحی ایران بهشمار میرود.
دشت شیمبار یا شیرین بهار، مرز استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری است که ۷۵ کیلومتری مسجدسلیمان قرار دارد و با ده هزار نفر جمعیت پراکنده روستایی و عشایری یکی از پرجاذبهترین نقاط تفریحی این شهرستان است. کوههای سر به فلک کشیدهی این منطقه که پوشیده از گلها و بوتههای متنوع هستند، بهترین انتخاب برای کوهنوردی محسوب میشوند. حیات وحش دشت نیز جالب توجه است و به زیبایی طبیعی این منطقه میافزاید. شط شیمبار که در این دشت جریان دارد، از دیگر جذابیتهای این دشت دیدنی است.
مطلب مرتبط : دشتهای دیدنی ایران |
ییلاق فیلبند
فیلبند روستایی در شهرستان بابل در استان مازندران ایران است. اهالی به این روستا فلبن میگویند که کوتاه شده فیلبند است. دسترسی به فیلبند از جاده هراز و سنگچال آمل آسانتر میباشد زیرا مسیر بابل آسفالت نبوده و پیچ و شیبهای زیادی دارد و با ماشین غیر آفرود رفتن کمی مشکل میباشد.
ییلاق فیلبند یکی از نقاط بکر ایران به بام شرقی مازندران هم معروف شده است.
برای دسترسی به فیلبند از شهر آمل به سمت جاده هراز حرکت کنید و بعد از دو کیلومتر که از اولین تونل عبور کردید سمت چپ جاده تابلوی روستای چلاو را مشاهده خواهید کرد که با پشت سر گذاشتن این روستا اول به مراتع و بعد از عبور از سربالایی ها به روستای فیلبند خواهید رسید.
ییلاق دشت النزه
بیراه نیست اگر بگوییم استان گیلان بیشتر مناطق سرسبز و کمتر شناخته شده ایران را در خودش جای داده. ییلاق النزه در منطقه مرکزی ییلاقات شاندرمن هم یکی از آنهاست که خیلی بکرتر از ماسال است. در کنار این ییلاق آبشاری با بیش از ۱۵ متر ارتفاع به اسم واشیار قرار دارد که خیلی شبیه تنگه واشی نزدیک تهران است.
مهمترین ویژگی ییلاق النزه چشمههای فراوان این ییلاق است که به گفته خیلیها بیشترین تعداد چشمه را در کل ییلاقات ماسال و شاندرمن دارد. دشت النزه خیلی بزرگ و سرسبز است و از هر طرف کوهها احاطهاش کردهاند تا به عنوان یکی از نقاط بکر ایران شناخته شود.
خانههای ساخته شده در دشتالنزه از جنس تخته و چوب هستند.
اما برای رفتن به دشت النزه؛ شروع جاده شاندرمن-النزه از میدان شهدا شهر شاندرمن شروع میشود. شاندرمن در ۵۵ کیلومتری رشت و ۵ کیلومتری ماسال قرار گرفته. از سمت چپ میدان ادامه مسیر بدهید. مسیرتان سرسبز است و پوشیده از مزارع و جنگل. ﺑﺮای رﺳﯿﺪن ﺑﻪ دﺷﺖ اﻟﻨﺰه ﺑﺎﯾﺪ از روﺳﺘﺎﻫﺎ ﯾﺎ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺑﯿﺘﻢ، اوﻟﻢ، ﮔﺴﮑﻤﯿﺠﺎن، ﺷﻬﯿﺪ ﺣﺴﺮﺗﯽ ﻣﻌﺎف، ﭼﭙﺮود، اﺳﺘﻪ ﺳﺮ، ﺑﻮﺳﺘﻮن ﮔﺎه، ﺑﺮزف، ﺧﺸﺖ ﺧﻮار، ﭼﺎی ﺧﺎﻟﻪ، ﺳﺒﻞ ﺧﻮار و ﺳﻨﻔﯿﻪ بگذرید. ﺑﻌﺪ از ﺳﻨﻔﯿﻪ ﺑﻪ دﺷﺖ اﻟﻨﺰه ﻣﯽ رﺳﯿد.
روستای درک
بیشترین دلیل شهرت درک اول به خاطر نام آن است که ایهام برانگیز است و در سالهای اخیر بین گردشگران مشهور شده که آرزو میکنند برای هم که زودتر به درک بروند. اما فارغ از نام آن دلیل اصلی و جاذبه مهم این روستا تلاقی کویر و دریاست که در طلوع و غروب مناظری وصف ناشدنی را شکل میدهند. وجود چهار ساحل که عبارت اند از مرجانی، صخره ای، شنی و ماسه ای از عجایب این روستا است.
درک از توابع بخش زرآباد شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
به دلیل توجه و حضور گردشگران در سالهای اخیر ، امکانات گردشگری بومگردی در این روستا شکل گرفته و با کمی پرسوجو میتوان اقامتگاه روستایی مناسبی را پیدا نمود. با درخواست گردشگران غذاهای محلی نیز معمولا صاحب خانه میتواند تهیه و در اختیارتان قرار دهد.
دریاچه فراخین
جاده چالوس برای خیلی از ما جاده خاطرهانگیزیست که بعد از گذشتن از پیچ و خمهایش به جاهای قشنگ زیادی رسیدهایم. دریاچه فراخین یکی دیگر از نقاط بکر ایران هم در همین جاده قرار گرفته است. از قلب جنگل میگذرید و ناگهان دریاچهای جلویتان میبینید که حیرتانگیز و اسرارآمیز است. دریاچه فراخین که بیشتر شبیه تالابی جنگلیست تا دریاچه، بعد از روستای ویسر در نوشهر واقع شده و به روستای کندلوس هم خیلی نزدیک است.
این دریاچه در ارتفاع ۲۲۰۰ متری قرار گرفته و توسط جنگلهای پهن برگ هیرکانی احاطه شده است
برای دسترسی به این دریاچه زیبا از جاده چالوس حرکت کنید. بعد از گذشتن از مرزن آباد، در سمت راست جاده کمربندی چالوس به نوشهر، جادهای فرعیست که تابلوی دیزیسرای آذربایجان در کنارش قرار دارد. مسیر را ادامه دهید تا به روستای دلسم و بعد از آن روستای ویسر برسید. این جاده را ادامه بدهید تا به یک جاده خاکی معدنی برسید. بعد از گذشتن از رودخانههای کم عمق جادهای خاکی که حدود ۴۰ کیلومتر است شما را به دریاچه فراخین میرساند. قبل از آن ۵ دوراهی در پیش رو دارید. دو تای اول را به سمت راست (تابلو به سمت کجور)، سومی را به سمت چپ، چهارمی را به سمت راست و دوراهی پنجم مسیر سمت چپ را انتخاب کنید.
کویر مرنجاب
کویر مرنجاب آران و بیدگل از دیگر نقاط بکر ایران در شمال شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان قرار دارد. این کویر از شمال به دریاچه نمک آران و بیدگل، از غرب به کویر مسیله و دریاچههای نمک حوض سلطان و حوض مره، از شرق به کویر بند ریگ و پارک ملی کویر و از جنوب به شهرستان آران و بیدگل محدود میشود.
گفته میشود نام این کویر را شاه عباس صفوی انتخاب کرده است. بعضی نیز میگویند که کندن چاه و قنات و رسیدن به آب شیرین در این کویر کاری بسیار طاقتفرسا و سخت بوده، به همین دلیل قبلا به آن «مرد رنج آب» میگفتند که رفته رفته تغییر کرد و به مرنجاب تبدیل شد.
تپههای شنی بلند و جنگلهای تاق جلوه زیبایی به این منطقه بخشیده است.
قسمت عمده این کویر پوشیده از تپههای شنی و ریگزار است و از نظر پوشش گیاهی بسیار غنی است. عمده پوشش گیاهی منطقه شامل گیاهان شورپسند از جمله درختهای گز، تاغ، بوتههای قیچ، ارته، اسکنبیل، دم گاوی است. امنیت، اعتدال نسبی، تنوع جاذبههای گردشگری، تنوع گونههای جانوری و پوشش گیاهی مناطق کویری فضای مناسبی را جهت گردشگری و سرمایهگذاری در این منطقه فراهم نمودهاست و گردشگران بسیاری را به این منطقه میکشاند.
بیشتر بخوانید : ایران از دید گردشگری |
نظرات کاربران