برخی معتقدند که کودکان تاکنون از ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا در امان بودهاند. یک پژوهش جدید به این پرسش پاسخ داده است که تا چه حد امکان مصونیت کودکان و نوجوانان در برابر این ویروس وجود دارد و تاثیر ویروس کرونا بر کودکان چگونه است؟
تری لین استیلول، متخصص بیماریهای عفونی کودکان در بیمارستان کودکان در مورد تاثیر ویروس کرونا بر کودکان می گوید: ما در حال حاضر هزاران مورد بیمار در سطح دنیا داریم. این احتمال وجود دارد که بسیاری از کودکان هم آلوده شده باشند، ولی بیماری آن ها به حدی محدود و خفیف است که نیازی به درمان احساس نمی شود، یا اصلاً این کودکان علائمی نشان نمی دهند که اطرافیان متوجه بیماری شوند.
تاثیر ویروس کرونا بر کودکان
کودی میسنر، یک متخصص بیماری های عفونی و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تافتز درباره تاثیر ویروس کرونا بر کودکان می گوید:” تاکنون، به نظر میرسد بیش از ۸۰ درصد از عفونت های کرونا ویروس بسیار خفیف بوده و مقداری شبیه سرماخوردگی است. حتی به نظر میرسد که کودکان نسبت به بزرگسالان علایمی خفیف تر هم داشته باشند.”
کارشناسان بینالمللی به این نتیجه رسیدهاند که میزان ابتلای کودکان و نوجوانان به این ویروس تقریبا همسطح ابتلای بزرگسالان است با این تفاوت که عارضههای ناشی از آن در میان کودکان ونوجوانان ناملموستر است.
جاستین لسلر، یکی از اعضای یکی از گروههای پژوهشی در مورد تاثیر ویروس کرونا بر کودکان میگوید: «احتمال ابتلای کودکان به اندازه بزرگسالان است، اما علائم بیماری در آنها ظهور نمیکند»، به همین دلیل کودکان میتوانند “ناقلان نامحسوس” این ویروس باشند.
تاثیر ویروس کرونا بر کودکان
اگر فرزندم علائم کرونا ویروس داشت چه کار کنم؟
حتماً درمان پزشکی را شروع کنید، ولی به خاطر داشته باشید که اکنون در نیمکره شمالی فصل آنفولانزا است و علائم کرونا ویروساز قبیل سرفه یا تب میتواند مشابه علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی که بسیار هم شایع هستند، باشد.
- رعایت نکات بهداشتی دستها (شستشوی مرتب دستها) و بهداشت تنفسی را ادامه دهید و واکسیناسیون کودکان خود را به موقع انجام دهید تا کودکتان درمقابل سایر ویروسها و باکتریهای بیماریزا در امان باشد.
در مورد سایر عفونتهای دستگاه تنفسی از قبیل آنلفولانزا، اگر خودتان یا کودکتان علائمی دارد، از همان ابتدا کمک پزشکی بگیرید و سعی کنید که از حضور در اماکن عمومی (محل کار، مدارس وسایل نقلیه عمومی) خودداری کنید، تا از سرایت به دیگران جلوگیری شود.
اگر یکی از افراد خانواده علائم ابتلا به ویروس کرونا را داشته باشد چه کار باید کرد؟
اگر شما یا کودکتان تب، سرفه یا تنگی نفس دارید، باید از همان ابتدای بروز علائم از پزشک کمک بخواهید. اگر به مناطقی که کرونا ویروس در آنجا گزارش شده سفر کردهاید، یا اگر در تماس با فردی بودهاید که به تازگی به یکی از چنین مناطقی سفر کرده و علائم تنفسی دارد، با پزشک خود یا با کارمندان بهداشت تماس بگیرید و موضوع را با آنها درمیان گذاشته و مشورت کنید.
آیا مادری که آلوده به کرونا ویروس باشد، میتواند همچنان به نوازد خود شیر بدهد؟
تمام مادران در مناطق آلوده و پرخطر که علائمی چون تب، سرفه یا تنگی نفس دارند، بایستی هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند و دستورالعملهایی که پزشک یا کارمند بهداشت میدهند را رعایت کنند. با توجه به مزایای تغذیه با شیر مادر و نقش کمرنگ شیر مادر در انتقال ویروسهای تنفسی، مادر میتواند ضمن رعایت کلیه راهکارهای احتیاطی لازم همچنان به شیردهی ادامه دهد.
تاثیر ویروس کرونا بر کودکان و مادران
دردمورد مادرانی که علائم بیماری را دارند شیردهی مشکلی ندارد، مشروط بر این که به هنگام در آغوش گرفتن کودک و نزدیک بودن به کودک (ازجمله هنگام شیردهی) ماسک بزنند، دستها را قبل و بعد تماس با کودک (ازجمله هنگام شیردهی) بشویند و سطوح آلوده را تمیز و ضدعفونی کنند – همانند همه مواردی که وقتی کسی مشکوک به داشتن ویروس کروناست و یا بیماریش تأیید شده باشد در تعامل با دیگران از جمله با کودکان بایستی انجام دهد.
- اگر مادر به شدت بیمار باشد، بایستی وی را به دوشیدن شیر و دادن آن به کودک با فنجان تمیز و/یا قاشق تشویق کرد، و در تمامی این مراحل همان روشهای جلوگیری از عفونت فوقالذکر را نیز رعایت نماید.
بیشتر بخوانید: جانباختن یک نفر در استان البرز بر اثر کرونا |
منبع : یونیسف
نظرات کاربران